LLUM D’EMERG脠NCIA V16 – Qu猫 茅s i quan entra en vigor?馃毃

鉅鉅鉅

La recta final d’aquest any 2021 ens ha portat importants novetats per part de la DGT; podem resumir dient que a partir del 1 de gener del 2026 ser脿 obligatori portar al cotxe una llum d’emerg猫ncia V-16.

Aix铆 doncs, ja 茅s pot portar una llum d’emerg猫ncia V-16, la qual es pot fer servir en substituci贸 dels triangles d’emerg猫ncia. Aquest nou dispositiu consisteix en una balisa lluminosa que emet centelleig d’una llum groga auto a ra贸 de 0,8 – 2,2 Hz, ha de tenir un angle de visi贸 de 360 鈥嬧媑raus al pla horitzontal i 8 graus al vertical, a m茅s de comptar amb una base magn猫tica, ser resistent a l’aigua (IP-54) i que la bateria li proporcioni una durada de 4 hores.

APLICACI脫:

鈥 La llum de senyal d’emerg猫ncia est脿 feta de materials duradors.
鈥 Homologaci贸 aprovadaV16. 脡s intel路ligent i manejable fort.
鈥 Guardeu-lo en qualsevol lloc del vehicle o porteu-lo on vulgueu.
鈥 L’aprovaci贸 IP55 茅s resistent a tota mena de condicions clim脿tiques.
鈥 Amb llum blanca fixa de 360潞 i llum de flaix ambre.
鈥 Premeu el bot贸 ON / OFF per canviar els patrons de flaix.

Tamb茅 disposa de llanterna gr脿cies al conjunt de LEDs blancs d’alta intensitat disposats a l’anell central, i que la converteixen en un pr脿ctic dispositiu per a 煤s complementari (buscar objectes al maleter o l’habitacle, canviar una roda o fer una ullada al va motor en cas d’avaria).

El gran avantatge de la llum d’emerg猫ncia intermitent 茅s que per col路locar-la nom茅s cal baixar la finestreta i posicionar-la sobre el sostre, indicant a m茅s d’una forma m茅s cridanera la posici贸 del nostre vehicle avariat. D’aquesta manera no cal col路locar-se l’armilla reflectora i caminar per la via per posar els triangle d’emerg猫ncia, amb el risc conseg眉ent de ser atropellats. No obstant aix貌, al principi es parla que aquest senyal V-16 podr脿 conviure amb els triangles fins a l’any 2026, actuant durant aquests tres anys com un element que es pot fer servir en substituci贸 d’ells, moment en el qual haur脿s de portar-lo al cotxe s铆 o s铆.

鉅鉅鉅

BALISA EMERG脠NCIA V16 BIGMAT

PVP: 12’95鈧 IVA INCL脪S