LLUM D’EMERGÈNCIA V16 – Què és i quan entra en vigor??

⠀⠀⠀

La recta final d’aquest any 2021 ens ha portat importants novetats per part de la DGT; podem resumir dient que a partir del 1 de gener del 2026 serà obligatori portar al cotxe una llum d’emergència V-16.

Així doncs, ja és pot portar una llum d’emergència V-16, la qual es pot fer servir en substitució dels triangles d’emergència. Aquest nou dispositiu consisteix en una balisa lluminosa que emet centelleig d’una llum groga auto a raó de 0,8 – 2,2 Hz, ha de tenir un angle de visió de 360 ​​graus al pla horitzontal i 8 graus al vertical, a més de comptar amb una base magnètica, ser resistent a l’aigua (IP-54) i que la bateria li proporcioni una durada de 4 hores.

APLICACIÓ:

• La llum de senyal d’emergència està feta de materials duradors.
• Homologació aprovadaV16. És intel·ligent i manejable fort.
• Guardeu-lo en qualsevol lloc del vehicle o porteu-lo on vulgueu.
• L’aprovació IP55 és resistent a tota mena de condicions climàtiques.
• Amb llum blanca fixa de 360º i llum de flaix ambre.
• Premeu el botó ON / OFF per canviar els patrons de flaix.

També disposa de llanterna gràcies al conjunt de LEDs blancs d’alta intensitat disposats a l’anell central, i que la converteixen en un pràctic dispositiu per a ús complementari (buscar objectes al maleter o l’habitacle, canviar una roda o fer una ullada al va motor en cas d’avaria).

El gran avantatge de la llum d’emergència intermitent és que per col·locar-la només cal baixar la finestreta i posicionar-la sobre el sostre, indicant a més d’una forma més cridanera la posició del nostre vehicle avariat. D’aquesta manera no cal col·locar-se l’armilla reflectora i caminar per la via per posar els triangle d’emergència, amb el risc consegüent de ser atropellats. No obstant això, al principi es parla que aquest senyal V-16 podrà conviure amb els triangles fins a l’any 2026, actuant durant aquests tres anys com un element que es pot fer servir en substitució d’ells, moment en el qual hauràs de portar-lo al cotxe sí o sí.

⠀⠀⠀

BALISA EMERGÈNCIA V16 BIGMAT

PVP: 12’95€ IVA INCLÒS