COM TRIAR LA MILLOR GESPA ARTIFICIAL?

Que hem de tindre en compte a l’hora de triar el millor model de gespa artificial?

El primer en què hem de pensar serà l’ús que l’hi donarem; depenent de si l’utilitzarem a una zona molt transitada, utilitzarem una gespa artificial resistent i amb efecte memòria. En canvi, si la seva funció és únicament decorativa, podem triar un model més estàndard.

Trobarem diferents altures que van des dels 6/8 mm fins als 30/40 mm. L’altura de la nostra gespa, com més alta és, major naturalitat i millor dissimula les juntes entre rotllos. Però en espais reduïts es recomana l’ús de models d’altura més baixa per a no omplir l’ambient i carregar la zona en excés.

Textura i tonalitats de la gespa artificial

En les diferents gammes de gespa artificial trobem colors combinats i jocs de textures diferents. En zones més caloroses i de costa, la tendència és d’utilitzar tonalitats més clares.

Barreja de diferents tonalitats:

Com més barrejats estiguin els colors i les textures, més semblant serà a la gespa natural, per la qual un model combinat oferirà molta més naturalitat, realisme i millor estètica.

Opcions més monocromàtiques:

De vegades no es busca tant realisme ni naturalisme, sinó, cobrir una zona amb un producte més econòmic i monocolor. En aquest cas, es poden usar models bàsics amb tonalitats monocromàtiques i sense joc de textures.

Textura suau i durabilitat:

La gespa artificial, elaborada de fibres de polietilè i polipropilè, ha de ser suau, però també durador. No hem d’elegir models molt fins per a zones de molt de trànsit, ja que es fan malbé abans.

Els filaments molt fins poden emprar-se en àrees decoratives i menys transitades.

En quines superfícies es pot instal·lar la gespa artificial?

El gran avantatge de la gespa artificial és que es pot instal·lar en quasi tots els espais i superfícies; terra, rajola… inclús sobre parets i mobles! La clau està a utilitzar els accessoris de fixació correctes per a cada sol.

Necessita manteniment?

El manteniment és mínim, ja que no requereix ús d’adobs, herbicides, fertilitzants, ni cures especials. Només necessitaràs uns minuts de tant en tant per a mantenir-ho net.

N’hi haurà prou amb un raspall, sempre en sentit contrari a la direcció de les fibres (així aconseguirem aixecar aquelles aixafades). Cada quant, convé donar-li una manguerada per eliminar la pols i la brutícia més superficial. També existeixen productes com CLEAN, evita que la gespa es carregui d’electricitat estàtica, i FRAGANCIA, un ambientador en spray que perfumarà la teva gespa artificial com si fos natural. L’olor dura fins a 3 mesos!!

És apte per a mascotes?

Per descomptat! Segurament serà el membre de la família que més gaudeixi de la gespa artificial. És important que sigui una gespa de qualitat amb una alta resistència perquè la nostra mascota pugui rascar sense fer malbé i que inclogué l’efecte memòria, de manera que les fibres recuperin la seva posició inicial. Quant als orins, només cal passar una mica d’aigua damunt per evitar el deteriorament de la gespa.