A CEL OBERT 2019 – PASSIÓ

Us volem comparti un any més un desl esdeveniments més rellevants de Tortosa, el festival A Cel Obert.

Aquest des de el 2015 estableix un tema vehicular a cada una de les edicions amb la intenció d’enllaçar conceptualment i generar vincles entre les diverses intervencions efímeres. És per aquest motiu que el jurat valorarà, entre altres aspectes rellevants, l’adequació dels participants a la temàtica proposada, així com l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar-ne el concepte,  ja sigui aquest entès de manera literal o metafòrica.

El tema de la sisena edició, corresponent a l’any 2019, és: Passió.

Els estímuls, que diàriament rebem, ens desperten unes reaccions viscerals que tenen diferents graus d’intensitat; i no sempre la reacció és proporcional a l’estímul rebut. Dintre del nostre cos hi ha un filtre emocional que transforma la informació que percebem i la fa seva, la desfigura i la torna a composar amb el segell personal: és la passió.

Deliri, entusiasme, frenesí, efusivitat i esclat, d’una banda. Patiment, sofriment, asfíxia, dolor o pena, de l’altra. Sense oblidar el desig, la devoció, la seducció, l’erotisme o la luxúria. Estímuls sorgits després de passar pel tamís íntim i intransferible de cadascú, que agafen una força que traspassa al sentiment en si. Sentiments ultrapassats que ens mouen, ens fan persones i ens aparten tant de la realitat que aconsegueixen, de vegades, ficar-nos en un primer pla i en la veritat més sincera, en la vida més intensa, en els sentiments més profunds, en el respecte més penetrant i en la generositat més infinita.

Nosaltres aquest any de forma particular participem amb la donació de material a la intervenció:  EL VACÍO

El vacío és una instal·lació que ocupa el pati en la seva totalitat; cobreix tota la façana interna amb grans telons de color negre i el terra amb pedres negres i grises que generen so en ser trepitjades.

Amb aquesta intervenció es pretén aïllar tot l’espai de la seva realitat, amb la finalitat de crear una experiència que desperti emocions.

L’espectador és el protagonista; és qui, a l’entrar, trenca el silenci, omple el buit i li dona vida. I és aquí on es creen les sensacions, emocions i pensaments únics, de la mateixa manera que els genera la passió.

HORARIS A CEL OBERT